Algemeen directeur Martijn Bennis vertrekt in de loop van dit jaar bij het nationale persbureau ANP

Bennis: “Ik vind het na zeven jaar in deze rol een goed moment om het stuur uit handen te geven. Het vertrouwen van de nieuwsuitgevers in het ANP is groot, het bedrijf is de afgelopen jaren versterkt met drie succesvolle overnames en we hebben nieuwe, krachtige proposities ontwikkeld, zowel voor de media als voor de zakelijke markt.”

Eigenaar Chris Oomen respecteert het besluit van Bennis. “De maatschappelijke relevantie van het ANP hoort gepaard te gaan met financiële degelijkheid en daarvoor is ondernemerschap en behoedzaamheid nodig. Martijn heeft die balans goed weten te vinden.” 

De voorzitter van de raad van commissarissen Jacques Kuyf zegt dat “de grootste verdienste van Martijn wellicht is dat hij drie jaar geleden Chris Oomen bereid heeft gevonden om het ANP over te nemen. De familie Oomen biedt het bedrijf de langetermijnstabiliteit die een persbureau in een complex medialandschap nodig heeft.” 

Hoofdredacteur Freek Staps betreurt Bennis’ vertrek: “We hebben succesvol, plezierig en doelmatig samengewerkt en ieder heeft vanuit de eigen rol veel kunnen bereiken waardoor het ANP er sterker voor staat.” Volgens Staps heeft Bennis het ANP “vanuit het respect voor de journalistiek gezonder gemaakt: ondernemender, professioneler en socialer”.

De aandeelhouder en de raad van commissarissen gaan op zoek naar een geschikte opvolger. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *