Amsterdam gaat 500 nieuwe flexwoningen in Zuidoost bouwen

AMSTERDAM – Amsterdam gaat 520 flexwoningen bouwen in de H-buurt Zuid in Zuidoost. In de sociale huurwoningen komen reguliere woningzoekenden (70 procent) en statushouders (30 procent) te wonen. De woningen komen langs de rand van het Brasapark. Eind 2023 start Amsterdam met het voorbereiden van de grond voor de bouw. Eind 2024 moeten alle woningen van ‘Brasa Village’ klaar zijn.

Veel mensen zijn op zoek naar een huis in Amsterdam. Met de bouw van flexwoningen biedt Amsterdam woonruimte aan honderden woningzoekenden en proberen ze de doorstroom op de woningmarkt te bevorderen. Het voordeel van flexwoningen is dat de bouw snel gaat. In het complex komen inwoners uit Zuidoost, andere woningzoekenden en statushouders te wonen.

Brasa Village

Brasa Village vormt straks een mooie verbinding tussen de H-buurt en Holendrecht. De woningen zijn tijdelijk, maar zullen eruitzien als alle andere huizen en een warme uitstraling hebben. Bovendien zijn ze herbruikbaar. Als ze hier niet meer nodig zijn, verhuizen ze naar een andere plek in Nederland.

Flexwoningen

Veel mensen willen in Amsterdam wonen, maar er zijn niet genoeg huizen om aan de vraag te voldoen. Daarom bouwt Amsterdam op verschillende plekken flexwoningen. Dat zijn tijdelijke woningen op plekken in de stad waarvoor we de komende 10 tot 15 jaar nog geen plannen hebben.

Bouwers

Woningbouwcorporaties Rochdale, Ymere en Eigen Haard gaan de woningen bouwen en verhuren. Zij zorgen in samenwerking met de gemeente ook voor een sociaal programma voor de nieuwe bewoners. In de gebouwen komen bijvoorbeeld gedeelde woonkamers om elkaar te ontmoeten.

Foto: Amsterdam

Geef een reactie

Ontdek meer van NL Actueel 24

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder