Amsterdam krijgt 5500 zonnepanelen voor maatschappelijke gebouwen

Ter gelegenheid van het 750-jarig bestaan van Amsterdam schenken ING en het Amsterdamse vastgoedbedrijf Kroonenberg Groep de stad 5500 zonnepanelen. Hiermee willen de twee bedrijven een bijdrage leveren aan de verduurzaming van Amsterdam. Burgemeester Femke Halsema nam het cadeau donderdag in ontvangst tijdens vastgoedbeurs Provada.

Het streven is dat de zonnepanelen op de daken worden geplaatst van circa 30 gebouwen met een maatschappelijke functie, zoals welzijnsinstellingen en buurthuizen. Dit initiatief draagt bij aan verduurzaming en levert besparingen op voor de maatschappelijke organisaties. Deze besparingen bieden de instellingen de mogelijkheid om diensten voor Amsterdammers goedkoper aan te bieden. Bijvoorbeeld in de vorm van korting op toegangskaarten voor culturele instellingen of gratis lidmaatschappen bij verschillende Amsterdamse sportverenigingen.

Om dit te realiseren gaat de gemeente Amsterdam samenwerken met de maatschappelijke instellingen, die de betreffende gebouwen huren van Gemeentelijk Vastgoed. Het project “Amsterdamse Maatschappelijke Sonnepanelen” zal eind 2027 worden afgerond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *