HEMA stopt met schadeverzekeringen

HEMA maakt een strategische verschuiving in haar dienstenaanbod door per 26 februari 2024 te stoppen met het aanbieden van auto-, brommer-, woon-, dieren-, reis-, fiets-, motor-, aansprakelijkheids-, rechtsbijstand-, scooter-, inboedel-, opstal-, caravan- en ongevallenverzekeringen. Ze gaan wel door met hun eigen zorgverzekering. De verzekeringen waar HEMA mee stopt worden overgenomen door InShared.

De reden dat HEMA stopt met schadeverzekeringen

In hun eigen berichtgeving op de website geeft HEMA aan dat het stopt met het aanbieden van schadeverzekeringen, omdat het zich naar eigen zeggen wil “focussen op het zelf ontwerpen en maken van producten voor een beter alledaags leven in een mooiere wereld.”“Het is jammer dat een mooi merk als HEMA binnen de schadeverzekeringen verdwijnt. Voor veel van de autobezitters staat HEMA bekend als een merk met goede verzekeringen tegen een vooral scherpe premie.” aldus Jerry Poel Expert Schadeverzekeringen-expert bij Overstappen.nl.

Gevolgen voor de premie

InShared verzekert dat de premie in principe ongewijzigd blijft. Eventuele aanpassingen zullen alleen plaatsvinden als er veranderingen zijn in de persoonlijke gegevens, zoals adres, bonus-malus of gezinssamenstelling. Bij dit soort veranderingen is dit overigens altijd het geval. Deze mogelijke wijzigingen worden tijdig gecommuniceerd tussen 15 en 25 januari 2024.

Hoewel HEMA stopt met het aanbieden van schadeverzekeringen, geven ze zelf aan dat de overgang naar InShared voor de klant soepel zal verlopen. De klantenservice en afhandeling van schades werden namelijk al door InShared verzorgd. Met deze wijziging blijft alles in wezen hetzelfde, en het belangrijkste aspect is dat de klant kan blijven rekenen op dezelfde dekking en premie. “HEMA geeft aan dat de premie bij inShared voorlopig gehandhaafd blijft, maar verzekerden moeten goed opletten of ze na verlenging van de verzekering bij InShared niet alsnog geconfronteerd worden met een (flinke) premieverhoging’’ zegt Jerry Poel.

Inshared logische keuze voor overname verzekeringen

De keuze voor InShared als nieuwe verzekeraar is logisch door het feit dat beide partijen, HEMA en InShared, al onderdeel waren van Achmea schadeverzekeringen. InShared was al verantwoordelijk voor de klantenservice en schadeafhandeling van HEMA, maar werkten hierbij wel onder de merknaam van HEMA.

Voor mensen met een HEMA schadeverzekering zal de overgang naar InShared plaatsvinden vanaf 26 februari 2024. Klanten die op dit moment een HEMA schadeverzekering hebben en niet willen dat de verzekering wordt overgenomen door InShared kunnen dagelijks de verzekering opzeggen via de online polismap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *