Holland Foodz neemt failliete Vero Sweet Presents over

Holland Foodz, de grootste producent van oud-Hollands snoepgoed, neemt het failliete Vero Sweet Presents over. Beide familiebedrijven kennen een lange geschiedenis en hebben grote klanten als HEMA, Bijenkorf, AH, Jumbo, Kruidvat, Xenos of De Efteling. Met de overname wordt opnieuw voorkomen dat Nederlands erfgoed in de snoepbranche verloren gaat.

Vero Sweet Presents in Waalwijk is al 77 jaar oud en levert zogeheten snoepgeschenken. Bijvoorbeeld harten met bonbons, speelgoed met snoep, Hollandse molentjes met snoepgoed of kleine kauwgombalautomaten. Rond speciale feestdagen als Kerstmis, Valentijnsdag, Halloween, Sinterklaas, Vader- en Moederdag of Pasen levert het bijzondere verpakkingen zoals een Paasmandje. Aan pretparken levert het op maat gemaakte cadeauverpakkingen en bij evenementen zoals de avondvierdaagse de speciale medailles van snoep. Toen het bedrijf problemen kreeg met de voorfinanciering van zijn producten, moest het medio februari faillissement aanvragen. Vero is het grootste bedrijf in Nederland wat zijn cadeauverpakkingen zelf ontwerpt en produceert.

Snoepfabriek Holland Foodz in Oosterhout bestaat sinds 1894 en kreeg bij zijn 125-jarige bestaan het predicaat Hofleverancier. Het bedrijf begon ooit als suikerwerkfabriek Piet Aarden en nam deze eeuw diverse bedrijven over die geen opvolging hadden of noodlijdend waren. Na het faillissement van branchegenoot Rens Joosen Suikerwerken in 2011 nam het de productie van oud-Hollands snoepgoed als de Oosterhoutse Kaneelstok (sinds 1894 gemaakt) en Willem Stuvé Nougat (sinds 1870 gemaakt) over. Daarmee werd een stukje Hollands erfgoed gered. Holland Foodz is het grootste Nederlandse bedrijf wat snoepgoed op ambachtelijke wijze produceert in een eigen fabriek. Het levert zijn producten aan Nederlandse en Belgische kermissen, pretparken, supermarkten, warenhuizen en snoepwinkels, maar ook aan Duitse warenhuizen en andere Europese klanten. Voor de fabriek in Oosterhout staan reuzenlolly’s in een snoeptuin en een dertig meter hoge kaneelstok als suikersilo.

De activiteiten, het assortiment en de producten van Vero sluiten goed aan op die van Holland Foodz, dat de overname als een mooie kans zag. Die werd gefinancierd uit eigen middelen. Door de overname is Holland Foodz nu, naast marktleider in oud-Hollands- en kermissnoep, ook marktleider in geschenkartikelen. ,,Wij bewaken de traditie van Nederlands zoet erfgoed en zetten die voort”, zegt directeur Roel Reijnen van Holland Foodz. ,,Alles wat historie en legacy heeft past goed binnen ons bedrijf. Bovendien heeft Vero dezelfde passie van een familiebedrijf als wij.”

Holland Foodz neemt alle vaste werknemers van Vero over. Wel verhuist het bedrijf van Waalwijk naar Oosterhout, waar de productie zit. Holland Foodz neemt ook de samenwerking met de sociale werkplaats van Vero over. Die houdt in dat tientallen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt het snoepgoed inpakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *