JA21 Gelderland gaat de verkiezingen in met de slogan “Het moet echt anders”

Op woensdag 18 januari lanceert JA21 te Rotterdam haar 12 verkiezingsprogramma’s voor de Provinciale Statenverkiezingen 2023, met als slogan “Het moet echt anders”. Deze verkiezingen zijn bepalend voor de toekomst van Nederland. Want op 15 maart kiest Nederland niet alleen de samenstelling van de Provinciale Staten. De uitslag is ook bepalend voor de zetelverdeling in de Eerste Kamer. Nederlanders krijgen in maart dus dubbel de gelegenheid om hun stem over het huidige beleid te laten horen. Volgens JA21 zal een sterke aanwezigheid van de partij in de Eerste Kamer voorkomen dat de coalitie samenwerkt met de PvdA en GroenLinks.

Wat Nederland per direct nodig heeft is verbetering van de koopkracht, betaalbare huizen en een asielstop. Niet nog meer immigratie, windturbines of een zelfgecreëerde papieren stikstofcrisis. Uit alle opiniepeilingen blijkt dat een meerderheid van de Nederlanders dit met JA21 eens is.” aldus Annabel Nanninga, mede-partijoprichter en fractievoorzitter van de Eerste Kamerfractie van JA21.

In het provinciale verkiezingsprogramma van Gelderland is uiteraard veel aandacht voor de speerpunten van JA21: Geen windturbines, maar kernenergie. Geen dwangwet, maar een asielstop. Geen stikstof wurggreep, maar ruimte voor boeren en bouwen. Deze thema’s hebben namelijk effect op alle problemen en beperkingen waar Gelderland momenteel mee worstelt.

In Gelderland zien we ook de aanleg van landschapsvervuilende zonnevlaktes. JA21 Gelderland wil per direct Stoppen met de aanleg van drijvende zonneparken ‘Lingepolder’ op het Lingemeer.

JA21 koestert het MKB in Gelderland. De partij wil geen lastenverzwaring voor het bedrijfsleven en ruimte geven aan ondernemers en boeren. Rond bedrijventerreinen moeten vrije zones komen, waar geen huizenbouw of natuur wordt gerealiseerd en waar wrijving met (nieuwe) milieuregels wordt uitgesloten. Bedrijven mogen rekenen op een betrouwbare overheid die het bedrijfsleven faciliteert en heldere kaders stelt zonder overbodige en ingewikkelde regels.

Het is een belangrijke uitdaging voor de provincie Gelderland, de grootste provincie van Nederland, om de infrastructuur op peil te houden. We dienen rekening te houden met een goede bereikbaarheid tussen alle delen van de provincie, waarbij we de infrastructuur ook klaar maken voor de toekomstige bevolkingsgroei en het woon-werkverkeer van binnen en buiten Gelderland. JA21 wil de A12 en de Rijnbrug bij Rheden verbreden, de A15 tussen Bemmel en Zevenaar doortrekken naar de A12 en een extra rijstrook realiseren bij fileknelpunt A1-A30 bij Barneveld.

Wat wij sinds onze oprichting al verkondigen, zijn nu exact de thema’s waar Nederland op is vastgelopen. Wij laten zien dat het anders kan. En nu gaan we het ook anders doen! Het moet echt anders!” aldus fractievoorzitter van de Tweede Kamer en mede-partijoprichter Joost Eerdmans.

Geef een reactie

Ontdek meer van NL Actueel 24

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder