Mariëlle Hermans: ‘Ouders moeten het speelgoed van hun kind regelmatig controleren’

‘Regelmatig zie ik terugroepacties of waarschuwingen voorbij komen vanuit de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, waarbij het gaat over onveilig speelgoed,’ begint Mariëlle Hermans gedragsexpert bij Veiligheid.nl. Deze week gaf de NVWA aan dat ze in de afgelopen jaren twintig meldingen hadden ontvangen over mogelijk onveilige speenkoorden.

Hermans: “Natuurlijk is het goed dat, zodra er een onveilige situatie gemeld wordt, dat het product teruggeroepen wordt. Maar wat nog veel belangrijker is, is dat ouders van jonge kinderen zich bewust zijn van de risico’s en regelmatig het speelgoed van hun kinderen controleren:Check tijdens het opruimen van het speelgoed aan het eind van de dag of alles nog heel is, of er geen stukjes plastic afgebroken zijn, waardoor er scherpe randen of punten zijn ontstaan.”

Controleer of er geen kleine onderdelen los kunnen komen,” gaat Hermans verder. “Heel belangrijk, controleer bij elektronisch speelgoed of het batterijklepje nog goed dicht zit. Check bij magnetisch speelgoed of de magneten nog goed vast zitten. Trek bijvoorbeeld aan het speenkoord zodat je ziet of er geen kralen los komen en check ook het bevestigingsclipje.Een kleine moeite, maar het kan veel leed voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *