Politie neemt 46 kg professioneel knal- en siervuurwerk in beslag. Lag in een woning in Joure

Aan de Pelmolenstraat in Joure heeft de politie donderdagmiddag 22 december een hoeveelheid vuurwerk in beslag genomen. Naar aanleiding van een lopend onderzoek waar dit adres naar voren kwam is de woning doorzocht. De politie heeft in verschillende ruimtes professioneel vuurwerk aangetroffen. In totaal is 46 kilo professioneel knal- en siervuurwerk in beslag genomen.

Het is strafbaar om zoveel vuurwerk in huis te bewaren, ook mag je als particulier geen professioneel vuurwerk kopen, opslaan of afsteken. Tegen de eigenaar, een 23 jarige man uit Joure, is proces verbaal opgemaakt. Een bestuurlijke rapportage wordt met de gemeente gedeeld, mogelijk zal een bestuurlijke maatregel volgen.

Het bezitten en afsteken van zwaar vuurwerk is strafbaar. De komende periode blijven we extra alert op het opsporen van vuurwerk en de handel daarin. Daar hebben we jullie ook voor nodig. Haal het niet in huis en laat het ons weten als je het idee hebt dat er iemand in je omgeving illegaal vuurwerk heeft. Neem contact met ons op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Ook als je iemand in je omgeving verdenkt van de handel in illegaal vuurwerk kun je ons dat melden via bovenstaande nummer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *