Radio4All stralend de winter in met officiële uitrol FM-uitzendnetwerk

Radio4All, de sprankelende nieuwkomer in de Nederlandse radioscene, kondigt met trots aan dat het vanaf vandaag vanuit alle 16 antenne-opstelpunten verspreid over heel Nederland uitzendt. De zender heeft met succes een energiezuinig en duurzaam FM-uitzendnetwerk laten bouwen, en vergroot daarmee het bereik aanzienlijk. Dit markeert een mijlpaal in de reis van Radio4All, dat haar programma-aanbod vanaf deze week zal uitbreiden.

Giel Beelen, de Creatief Directeur van Radio4All, deelde zijn opwinding over deze prestatie: “Radio4All blijft nog heel even ons experimenteerplatform, een voorproefje van wat we begin volgend jaar echt gaan doen. We zijn verheugd dat nu alle zenders actief zijn. Dit vergroot ons bereik enorm, vooral omdat de laatste zender op Lopik is toegevoegd. Ondanks de uitdagingen met storm en regen deze maand, zijn we dankbaar dat onze partner uit Sneek erin is geslaagd alles op tijd te leveren zodat we in de Randstad goed op de 90.7 FM te beluisteren zijn.

Nico Silvius, Managing Director van Radio Netwerk Nederland, voegt eraan toe: “We zijn er trots op dat we de opdracht voor Radio4All met succes hebben uitgevoerd. De uitrol van 16 groene opstelpunten, met minder koeling en dus minder stroomverbruik, is een feit. Alles staat en werkt fantastisch.”

Het huidige programma-aanbod bevindt zich grotendeels nog in de experimentele fase. Met de opkomst van de jongste luistergeneratie, generatie Z, heeft Radio4All Daniël Nussbaum aangetrokken als operationeel manager. Deze generatie beschouwt radio als een verlengstuk van sociale media. Daniël is zelf GenZ en bekend van TikTok Radio. Hij zal met zijn passie voor sociale media én radio de toch wat conservatieve radiowereld opschudden en het nieuwe platform het juiste gezicht geven.

Ik voel me als een vis in het water bij Radio4All,” zegt Daniël. “We hebben al veel bekende social media grootheden op ons platform en er komen er nog veel bij. Het is geweldig om influencers te laten zien dat directe communicatie met hun fans op een nationale zender veel kan bijdragen aan hun eigen merk.”

Een van de nieuwste aanwinsten is Happy Times radio, dat Maartje Bregman presenteert: elke week positief klimaatnieuws. Vanaf 1 december begint iedere vrijdagavond een nieuw programma met de hoogtepunten van TikTok van die week, gepresenteerd door de daar bekende Klapstoel. Sinds een aantal weken is iedere maandagavond “Met Antoinette naar Bed” geprogrammeerd, een licht erotisch relatieprogramma om 22 uur, ontwikkeld en gepresenteerd door @antoinetwel.

Maar ook de net iets oudere generatie komt aan bod. Yesim Candan, Bram Bakker en Thijs Lindhout hebben al programma’s gepresenteerd. Thijs ging de afgelopen week in Inspiradio op zoek naar het geheim achter geluk en succes. Prem Radhakishun is op 1 november met Premtime gestart en heeft, met toen de verkiezingen op komst, veel politieke kopstukken ontvangen. Prem blijft nog tot eind van deze week op zijn geheel eigen wijze de verkiezingen nabeschouwen, dagelijks van 9 tot 12 uur.

Belangrijk voor een commercieel station zijn advertentie-inkomsten, zegt Giel. “We maken geen gebruik van bestaande advertentienetwerken. Ook dit doen we zelf. We implementeren ons eigen biedingssysteem voor radio-advertenties, waar iedereen heel laagdrempelig advertenties per seconde kan kopen. Radio4All betekent dus niet alleen dat radio gemaakt kan worden door iedereen, maar dat ook iedereen kan adverteren. Uiterlijk 1 maart 2024 komen we uit met een tarievenkaart.

In het eerste kwartaal van 2024 zal Radio4All doorgaan met experimenteren. Het zenderpark staat, de studio’s aan de Wibautstraat in Amsterdam worden gebouwd en het advertentiesysteem wordt geïmplementeerd. Giel en Daniël begeleiden ondertussen bestaande en nieuwe radiomakers in de wereld van het radio maken, wat soms hilarische radiomomenten oplevert.

Tijdens de bouw van de antennes en zenders heeft Radio4All voornamelijk Lofi-muziek uitgezonden. Nu het zenderpark compleet is, zal vanaf vrijdag deze rustige muziek worden vervangen door heerlijke Happy Beats. Er zijn al veel verschillende DJ’s die eclectische mixen maken voor Radio4all maar ook hier zijn demo’s van harte welkom. Dit frisse geluid zal iedereen in de donkere dagen voor kerst een echt zomers gevoel geven. Deze sounds, samen met de nieuwste radio-experimenten die worden geprogrammeerd, maken Radio4All tot een platform dat steeds meer vorm krijgt en groeit tot de officiële introductie begin 2024.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *