Remy Bonjasky ontvangt uniek eerbetoon aan legendarische Nederlandse kickboksers

Afgelopen zaterdag heeft oud-kickbokser Remy Bonjasky in aanloop naar het nieuwe GLORY kickboks toernooi een unieke muntenset ontvangen. Dit gebeurde samen met Marciano Aerts, de zoon van Peter Aerts. Deze set, ontworpen en geslagen door de Koninklijke Nederlandse Munt, zet 4 Nederlandse kickboks legendes in het zonnetje: Peter Aerts, Remy Bonjasky, Ernesto Hoost en Semmy Schilt. De set bestaat uit vier penningen waar de kickboksers op worden afgebeeld. Het is het ultieme eerbetoon aan de grondleggers van het kickboksen in Nederland, dat samenvalt met het eerste grote GLORY toernooi in 10 jaar tijd.

Samen zijn Peter Aerts, Remy Bonjasky, Ernesto Hoost en Semmy Schilt goed voor maar liefst 14 overwinningen en behoren ze (inter)nationaal tot de grote namen in het kickboksen. Het kickboksen, dat in de jaren 70 geïntroduceerd werd in Nederland, is vooral in de jaren 90 enorm gegroeid door de impuls van deze topsporters. Met de speciale muntenset geeft de Koninklijke Nederlandse Munt de sporters eindelijk de eer die ze verdienen.

Remy Bonjasky is enorm blij met de munten en dit eerbetoon. “Ik zou bijna zeggen, het werd een keer tijd. In de tijd dat wij bezig waren, werd de sport in Nederland niet altijd even gewaardeerd, terwijl we in het buitenland bij wijze van spreken werden geëerd als rock ’n roll sterren. Wij hebben de opstap gemaakt in Nederland voor de jongens die nu aan het shinen zijn. Ik ben blij dat wij dit eerbetoon krijgen en dat wij in munten zijn geslagen”.

Ook Ernesto Hoost is trots op het ontvangen van de set. “Het is natuurlijk al een tijdje geleden dat ik mijn grootste successen heb bereikt. En de echte erkenning kreeg ik eigenlijk pas tegen het einde van mijn carriere, maar het is wel enorm fijn om nu ook nog te merken dat ik niet vergeten ben”. 

Gelimiteerde sets

De speciale set bestaat uit vier penningen: iedere icoon krijgt zijn eigen penning. Deze penningen zijn geplaatst in een zeer toepasselijke verpakking, welke de vorm heeft van een kampioenschapsriem die winnaars van een bokswedstrijd of -toernooi ontvangen. Er zijn 500 speciale sets verkrijgbaar op de website van de Koninklijke Nederlandse Munt: www.knm.nl. 

Foto: © Maurice van der Meijs

Geef een reactie

Ontdek meer van NL Actueel 24

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder