Van Aert met overmacht naar zege in wereldbekerveldrit in Zonhoven

Wout van Aert heeft op grootse wijze naar de zege in de wereldbekercross van Zonhoven weten te soleren. De uittredend Belgisch kampioen kwam al snel alleen op kop en stond de leiding niet meer af.

Van Aert wist vanaf het begin de cross te controleren en was op zijn hoede op het verraderlijke parcours in Zonhoven. “Ik had het gevoel dat ik een hoog tempo kon rijden. Een echte versnelling zat er niet meer in na de zware crossen in de afgelopen weken. Ik probeerde te profiteren van de foutjes die Mathieu van der Poel in het begin van de cross maakte. Toen Mathieu voor mij viel ontstond er een groot gat“, vertelt de gevierde winnaar.

Uiteindelijk wist hij zijn voorsprong gestaag uit te breiden, om met een ruime marge als eerste over de meet te komen. Voor Van Aert was het alweer zijn achtste zege van dit crossseizoen. Met ‘de kuil’ als scherprechter was het ook voor het publiek smullen in Zonhoven. Dit bleef ook Van Aert niet onopgemerkt. “Het is de enige cross op de kalender waar je deze connectie met het publiek hebt. Je kunt aan het publiek horen wat er gebeurt. Het is echt genieten, ook al ben je aan het afzien“, aldus Van Aert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *