Zwaard van Damocles valt vandaag over Big Bazar

Vanmiddag besluit de rechter of Big Bazar vier maanden de tijd krijgt om een faillissement te voorkomen. Maar met een schuld van 30 miljoen euro is het maar de vraag of de rechter er nog heil in ziet. Big Bazar zelf zegt dat het wel meevalt, ‘als elke schuldeiser wil meewerken zijn wij zo uit de problemen, wel moeten de huren van de winkelpanden omlaag.’

Big Bazar vrijwel failliet

Big Bazar geeft de coronacrisis en de sterk gestegen huren, salarissen en energielasten de schuld van de crisis waar het winkelbedrijf in verkeerd. Diverse winkels zijn op last van de rechter al gesloten of worden op korte termijn gesloten. Deze week werd de Big Bazar winkel in Hoorn van de ene op de andere dag gesloten. Een briefje met een korte tekst dat de winkel gesloten hing op de deur, personeel houdt angstvallig de monden dicht, praten met de pers wordt volgens bronnen binnen het bedrijf bestraft met ontslag.

Mocht de rechter vanmiddag besluiten dat Big Bazar geen respijt krijgt dan rest enkel nog een faillissement, aangevraagd door verhuurders en toeleveranciers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *