Lelystad

3 jeugdige drugscriminelen van 15, 19 en 20 jaar oud aangehouden in Lelystad

Afgelopen dinsdag 17 oktober heeft de politie bij drie woningen tegelijk een inval gedaan waarbij onder andere verdovende middelen, geld en diverse gegevensdragers in beslag werden genomen. Ook zijn tegelijkertijd drie mannen aangehouden. Ze worden ervan verdacht betrokken te zijn bij de handel in verdovende middelen.

De politie kwam de verdachten op het spoor in een lopend onderzoek naar druggerelateerde feiten in Lelystad. Dit onderzoek resulteerde in een doorzoeking van een woning in de wijken Atolwijk, Bolder en Lelystad Haven. De drie verdachten zijn 15, 19 en 20 jaar oud en zitten in voorarrest.

De wereld van drugscriminaliteit  

Drugscriminelen investeren in (kwetsbare) wijken om respect en afhankelijkheid af te dwingen. Soms kiezen zij jongeren in hun netwerk om klussen voor hen te laten doen, zodat zij zelf buiten beeld blijven. Jongeren beseffen zelf vaak niet dat zij door middel van die ‘klusjes’ (onbedoeld) toetreden in de criminaliteit. Ze worden aangetrokken door het geld, de dure spullen en de status. Maar eenmaal toegetreden is het door het ‘snelle geld’, geweld, afpersing, schulden en/of gebrek aan toekomstperspectief moeilijk om eruit te stappen.

Waarnemend burgemeester van Lelystad Ineke Bakker: “In onze gemeente glijden te veel jongeren af in de criminaliteit. Dat is in de eerste plaats natuurlijk erg onwenselijk voor de jongeren zelf en voor hun families. Maar ook voor onze stad. Wij willen dat elke jongere in Lelystad tot bloei komt en dat onze inwoners hier prettig en veilig wonen. Daarom zetten we ons er samen met politie, OM, jongerenwerk en het onderwijs voor in om jongeren met acties als deze te waarschuwen en te voorkomen dat ze nog verder afglijden in de criminaliteit.

Laat een reactie achter

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie