350 jongeren aan de slag tijdens FIRST® LEGO® League Challenge

De spanning en het enthousiasme waren voelbaar tijdens de landelijke finale van FIRST® LEGO® League Challenge. Zo’n 350 jongeren in de leeftijd van 9 t/m 15 jaar namen deel aan deze inspirerende competitie, die niet alleen robotica maar ook innovatie, wetenschap en teamwork viert.

Programmeren en presenteren

Dit jaar vond de landelijke finale op zaterdag 9 maart plaats bij 1931 Congrescentrum in ‘s-Hertogenbosch. De 41 deelnemende teams gingen de strijd met elkaar aan in spannende robotwedstrijden, waarbij ze de door henzelf ontworpen en geprogrammeerde robots in actie lieten komen. Daarnaast overtuigden ze de jury met hun presentaties over hun zelfbedachte innovatieproject. Deelnemers en bezoekers konden zich de hele dag vermaken in de Experience Area, waar diverse workshops aangeboden werden om jongeren verder te inspireren en enthousiasmeren voor wetenschap en technologie.

Winnaar

Team Zunder de Mudder van Basisschool Telgenborch uit Almelo, dat de Champion’s Award in ontvangst mocht nemen, blonk uit met een hoge score tijdens de robotwedstrijd en hun innovatieve ideeën. Een teamlid reageert vol ongeloof op de winst: “Dit is echt een droom die uitkomt! Ik heb nog nooit zoiets groots gewonnen”. Hun overwinning heeft hen niet alleen een plek op het podium bezorgd, maar ook een ticket naar het World Festival in Houston, waar ze Nederland zullen vertegenwoordigen.

Hoofdscheidsrechter Tijn van Bommel, die de eindbeoordeling van de robotwedstrijden verzorgde, deelt zijn enthousiasme over het evenement: “De energie en de passie van de deelnemers vandaag waren werkelijk aanstekelijk. Het is ongelooflijk om te zien hoe deze jonge talenten samenwerken en innovatieve oplossingen bedenken. We kunnen terugkijken op een fantastische landelijke finale en hopen dat alle deelnemers hebben genoten van deze geweldige dag!”

MASTERPIECE

Vanaf de start van het schooljaar zijn ruim 11.000 jongeren begonnen met het verkennen van het thema MASTERPIECE, het ontwerpen en programmeren van hun robots, en het uitdiepen van hun innovatieprojecten, met als doel het vinden van innovatieve manieren om hun hobby’s en passies te delen. Na hun successen in de regionale finales, waar hun vaardigheden, creativiteit, en samenwerking op de proef werden gesteld, kwamen de 41 beste teams in actie op de landelijke finale, het hoogtepunt van FIRST LEGO League Challenge in Nederland.

Geef een reactie

Ontdek meer van NL Actueel 24

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder