Bente Kerkhoff wil haar zegereeks een vervolg geven op De Westfries in Hoorn

HOORN – Zondag 26 november 2023 is het weer zover, de beste marathonschaatsers van Nederland doen IJsbaan de Westfries aan om de 6e wedstrijd te rijden in de marathon cup. Dit is een reeks marathonschaatswedstrijden die gereden wordt op de diverse kunstijsbanen in Nederland.

Dit jaar wordt de wedstrijd op de zondagmiddag verreden. Er komen vier categorieën aan het vertrek.De topdivisie dames en heren en de beloften divisie dames en heren. In alle categorieën starten er plaatselijke favorieten..

Bart Mol

In de topdivisie heren moet het publiek letten op Bart Mol, de man uit Wervershoof die al enkele top twintig prestaties neerzette. Bij de dames is het natuurlijk vooral Irene Schouten van de ploeg Zaanlander die al enorm aan de weg timmerde dit seizoen.

Het is echter de vraag of de marathonwedstrijd in Hoorn in haar wedstrijdprogramma past. Mocht Irene Schouten niet aanwezig zijn dan kunnen we terugvallen op een aantal lokale favorieten waarbij Bente Kerkhoff na haar overwinning in Haarlem afgelopen weekend de te kloppen dame is.

Sofia Schilder, Beau Wagemaker, Anne Leltz en Janne Berkhout mogen we niet vergeten nadat ze al een aantal knappe top tien noteringen hebben laten zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *