white switch hub turned on
Photo by Pixabay on Pexels.com

Coöperatie Glasvezel Noord draagt haar glasvezelnetwerk over aan KPN

KPN en de Coöperatie Glasvezel Noord (CGN) hebben op 11 januari 2024 overeenstemming bereikt over de overname van het glasvezelnetwerk van de coöperatie. De ledenraad van de coöperatie heeft daar unaniem mee ingestemd. Het netwerk bestaat uit circa 3700 adressen en ligt in het noorden van Drenthe. De adressen in de buitengebieden van de gemeenten Assen, Noordenveld en Tynaarlo zijn voorzien van een glasvezelaansluiting van CGN.

Directeur/bestuurder van CGN Alie Hut: “Sinds 2013 hebben vrijwilligers van de coöperatie geweldig hard gewerkt om het netwerk aangelegd te krijgen. De overname door KPN is nu een logische vervolgstap, die ervoor zorgt dat onze leden ook in de toekomst kunnen genieten van snel internet. Ons doel is daarmee bereikt. KPN is met zijn kennis en expertise als geen ander in staat het glasvezelnetwerk ook in de toekomst goed te beheren en te onderhouden. We dragen het daarom graag over.”

Joost Steltenpool, directeur KPN Netwerk: “KPN moderniseert in hoog tempo zijn bestaande kopernetwerken door ze te vervangen door glasvezelnetwerken. Daardoor kan het zijn klanten van supersnel internet voorzien en Nederland digitaal op voorsprong houden. Waar mogelijk doen we dat met anderen. De samenvoeging met CGN is een prachtige uitbreiding van ons glasvezelnetwerk.”    

Het CGN netwerk is en blijft een open netwerk, toegankelijk voor diverse telecomaanbieders en providers. Voor de aangesloten consumenten en bedrijven die ook de leden van de coöperatie vormen verandert er niets: het huidige abonnement voor telefoon, internet en TV blijft gewoon doorlopen. KPN zal in 2024 ook dienstverlening op het netwerk gaan aanbieden. Partijen maken geen financiële details bekend.

Laat een reactie achter

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *