Wouter Hartendorf voorzitter LTO Vleesveehouderij

Vanaf heden is LTO Vleesveehouderij weer compleet met een nieuwe voorzitter, Wouter Hartendorf. In onderstaand bericht en vlog stelt hij zich graag voor.

Hoe kom je terecht bij de Vleesveehouderij?
Met mijn gezin bestier ik een multifunctioneel vleesveebedrijf in Santpoort-Zuid, gelegen tussen Haarlem, Bloemendaal en IJmuiden. Mijn vrouw is de 6e generatie en ik ben van de vernieuwende kant. Van eind 2017 tot medio 2022 was ik ook al voorzitter van de vakgroep Vleesveehouderij, dus ik ben voor de meeste vleesveehouders inmiddels wel een bekend gezicht. Het enige verschil met toen is de gezinsuitbreiding en de verbreding van ons bedrijf met een bed and breakfast.

Wat zijn je ambities voor de Vleesveehouderij?
Het is belangrijk om over de hele sector te kijken. Daarbij is communicatie van groot belang, niet alleen met de leden maar ook met consumenten en beleidmakers. Tegenwoordig vindt men overal wat van en wordt er veel gepraat maar weinig gezegd. In de social media tijd van tegenwoordig zie je veel selectieve waarheden. Het wordt tijd voor heldere praat!

Welke uitdagingen zie jij voor de sector en hoe wil je daar aan bijdragen?
Uitdagingen zullen er altijd blijven en dat is maar goed ook! Zo blijf je als ondernemer scherp. Dat wil niet zeggen dat je alles maar hoeft te pikken, maar met de tijd mee gaan is van essentieel belang. De sector is vooral toe aan een stabiel beleid wat jaren blijft vaststaan. Want met ad hoc beleid zoals wij dat de laatste jaren kennen, durft niemand aan de toekomst te denken. Dat is overigens wel iets waar wij met z’n allen aan moeten werken. Tenslotte kiezen wij de politiek.

Geef een reactie

Ontdek meer van NL Actueel 24

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder