Fatbiker uit Wognum (63) krijgt boete voor aanrijden tiener

Fatbiker uit Wognum (63) krijgt boete voor aanrijden tiener

De politierechter in Alkmaar heeft een 63-jarige man uit Wognum veroordeeld tot het betalen van 1500 euro boete. Verdachte W.E. fietste al slingerend en met hoge snelheid op 10 februari 2022 op zijn fatbike over het fietspad langs de Hoornseweg in zijn woonplaats. Door zijn gevaarlijke rijgedrag viel een meisje van 13 van haar fiets. Zij raakte gewond, maar E. reed zonder naar haar om te kijken door nadat ze was gevallen. Hij riep haar zelfs nog toe dat het haar eigen schuld was, zo hoorde een getuige.

Volgens meerdere getuigen fietste E. wel 40 kilometer per uur. Onder hen was een politieagent in burger, die zelf op zijn racefiets zat. Hij zag de verdachte een aantal dagen later terug in het dorp. E. kwam niet naar het politiebureau om een verklaring af te leggen en schitterde ook door afwezigheid bij de behandeling van zijn strafzaak.

De tiener maakte een harde smakker over haar stuur heen. Ze had wonden op haar polsen en elleboog en een bult boven haar oog. Die bult is volgens haar vader nog steeds niet weg en het meisje heeft aan haar val ook littekens overgehouden op haar armen.

De officier van justitie en de rechter vonden het jammer dat de verdachte zelf niet was komen opdagen en zijn verantwoordelijkheid niet had genomen. De officier vond bewezen dat de man gevaarlijk rijgedrag had vertoond en het slachtoffer had aangetikt met zijn fatbike, waardoor zij was gevallen. De officier vond het heel erg dat E. de plaats van het ongeval had verlaten zonder hulp te bieden. Ook de rechter vond dit ontzettend kwalijk.

Laat een reactie achter

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *