Fusieplannen kringloopwinkels RataPlan en Noppes

Kringlooporganisaties RataPlan en Noppes onderzoeken of het mogelijk is om te gaan fuseren. Noppes heeft RataPlan dit gevraagd om de toekomstige uitdagingen het hoofd te kunnen bieden. De sociale ondernemingen willen hiermee hun positie in de kringloopwereld versterken en verder uitbreiden. Door het mogelijke samengaan van de bedrijven ontstaat een organisatie met een landelijk sterke positie op het gebied van sociale werkgelegenheid en duurzaamheid.

RataPlan en Noppes hebben samen 48 kringloopwinkels en ze bieden aan ruim 2500 medewerkers passend werk. Samen zorgen zij voor veel hergebruik, de medewerkers verwerken ruim 40 miljoen kilogram aan goederen. Daarnaast hebben zij opgeteld 3,5 miljoen klanten die de weg naar de kringloopwinkels weten te vinden.

Branchevereniging Kringloop Nederland

De locaties van de vestigingen van RataPlan en Noppes overlappen elkaar niet of nauwelijks, ze vullen elkaar juist goed aan. Beide organisaties zijn lid van Brancheverenging Kringloop Nederland en in het bezit van het Kringloop Keurmerk. Het keurmerk waarborgt de ideële doelstellingen van kringloopbedrijven. Beide zijn stichtingen met de ANBI status en hebben geen winstoogmerk.

Na het onderzoek zal er begin 2024 een definitief besluit genomen worden

Geef een reactie

Ontdek meer van NL Actueel 24

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder