blaze blue blur bright
Photo by Pixabay on Pexels.com

Gezinnen straks in de financiële problemen door stoppen energieprijsplafond

Als aan het einde van dit jaar het prijsplafond dat is ingesteld door het kabinet om zo de torenhoge energielasten wat dragelijker te maken wordt afgeschaft komen veel gezinnen in Nederland in de financiële problemen. Ook het noodfonds dat was ingesteld en waar iedereen die in acute geldnood kwam kon aankloppen na de Russische inval in de Oekraïne kon zo een korting krijgen van 150 euro op de maandelijkse energierekening

Vanaf 1 januari 2024 gaat voor iedereen dan energieprijzen gelden die dan actueel zijn, en die zijn volgens de Telegraaf relatief hoog te noemen. Nu al kopen energiebedrijf hun aardgas in tegen een flink hogere prijs dan 3 maanden geleden.

Energiebedrijven roepen het kabinet dan ook op om nog niet te stoppen met het Noodfonds. Ook het Nibud roept het kabinet op om het Noodfonds weer in te stellen, al zal deze volgens Karin Radstaak van het Nibud niet voor iedereen zijn. Vast staat wel dat dat vanaf 1 januari in veel gezinnen de hogere energieprijzen niet zullen kunnen opvangen.

Laat een reactie achter

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *