Hevige regenval wordt een steeds groter probleem, met veel wateroverlast tot gevolg.
Hoewel de meeste Nederlanders wel beseffen dat extreem weer een risico vormt voor schade aan hun huis, nemen ze nauwelijks maatregelen. Ze geven hun geld liever aan een vakantie uit, zo blijkt uit de Nationale Keuzestress Monitor. Zonde, want met makkelijke groene ingrepen, die niet...

Hevige regenval wordt een steeds groter probleem, met veel wateroverlast tot gevolg.

Hoewel de meeste Nederlanders wel beseffen dat extreem weer een risico vormt voor schade aan hun huis, nemen ze nauwelijks maatregelen. Ze geven hun geld liever aan een vakantie uit, zo blijkt uit de Nationale Keuzestress Monitor. Zonde, want met makkelijke groene ingrepen, die niet perse duur hoeven te zijn, valt al veel overlast en schade te voorkomen. Simpel gezegd begint de oplossing op veel plekken met het verwijderen van tegels. 

Lees ook: IVN: ‘Meer bomen nodig voor meer regen’

Hevige regenval wordt een steeds groter probleem, met veel wateroverlast tot gevolg. Meer dan de helft van de Nederlandse tuinen is nu vrijwel volledig betegeld. Bij hoosbuien kan het water amper weg omdat het riool de toevoer ook niet meer aankan met ondergelopen kelders tot gevolg. Het is dan ook belangrijk dat mensen hun huis regenbestendig maken.

Lees ook: Mensen kunnen profiteren van geldpotjes gemeenten om groene tuin te krijgen’

Laat een reactie achter

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie