OM. eist 30 maanden celstraf tegen bommenlegger bij woning Rotterdam

OM. eist 30 maanden celstraf tegen bommenlegger bij woning Rotterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 30 maanden gevangenisstraf geëist, waarvan 6 voorwaardelijk, tegen de 23-jarige Shaquille N. uit Almere. Hij wordt verdacht van het teweegbrengen van een explosie bij een woning aan de Jan Kobellstraat in Rotterdam in de nacht van 21 september 2023.

Lees ook: Haarscherpe beelden van daders bomaanslag op woning

Na het incident startte de politie een onderzoek. Op basis van camerabeelden en telefoonberichten kwam naar voren dat N. chauffeur was van de twee minderjarige bommenleggers. Hij heeft in overleg met de opdrachtgever (die later voor de rechter verschijnt) beide bommenleggers in Almere opgehaald en hen naar Rotterdam gebracht. Daar heeft hij ze het explosief en een aansteker gegeven. Na de explosie heeft hij de bommenleggers naar Amsterdam gebracht, waar de opdrachtgever ze heeft opgepikt om naar Almere terug te brengen.

Volgens de officier van justitie staat vast dat N. wist wat er ging gebeuren en is zijn bijdrage dermate bepalend voor het teweegbrengen van een explosie dat moet worden gesproken van medeplegen. De officier tijdens de zitting: “Er was tussen hem, de opdrachtgever en de beide bommenleggers sprake van bewuste en nauwe samenwerking.” Dat blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat verdachte na afloop met de opdrachtgever zou hebben gebeld en hebben gezegd: ‘het is gelukt’.

Grote impact

De officier van justitie benadrukte tijdens de zitting dat het gaat om zeer ernstige feiten. “De explosie zorgde voor grote schade aan de woning en voor grote schrik bij de aanwezige bewoners. Rotterdam wordt de laatste jaren geteisterd door bomaanslagen. Die hebben grote impact op de direct getroffenen, maar ook de mensen die in de directe nabijheid wonen. Dit leidt tot gevoelens van onveiligheid.

Bij dit soort feiten kan volgens de aanklager alleen worden volstaan met een gevangenisstraf. De uitspraak volgt over 2 weken.

Laat een reactie achter

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *