Hooggeplaatste manager in conflict met Action

Hooggeplaatste manager in conflict met Action

Winkelketen Action is sinds de zomer geleidelijk in een slepend conflict terecht gekomen met een hooggeplaatste manager, die verantwoordelijk was voor verschillende distributiecentra. Dat bleek donderdag bij de rechtbank in Alkmaar. Daar stonden werkgever Action en de distributiemanager tegenover elkaar om een deel van het geschil aan de civiele rechter voor te leggen. Action heeft namelijk in december besloten om de uitkering van loon aan de manager stop te zetten, terwijl hij officieel nog ziek thuis zat.

De manager werd in 2019 als zijnde een soort talent ‘gescout’ door Action, en geeft sindsdien leiding aan verschillende distributiecentra. Maar volgens de raadsvrouw van de winkelketen liet zijn functioneren met regelmaat te wensen over door met name problemen met leiderschap en communicatie. De manager zelf herkende zich daar niet in, en stelde juist herhaaldelijk positieve beoordelingen te hebben gekregen. Hij verweet de vertegenwoordiger van zijn werkgever ervan dat er selectieve punten uit de rapportages werden uitgezocht. Hij zei juist trots te zijn op zijn werk van de afgelopen jaren, en omschreef zichzelf als een trouw en toegewijd werknemer.

De Action stelt zich echter op het standpunt dat de manager als werknemer verplicht was om aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Hij zou desondanks niet hebben meegewerkt aan zijn reïntegratietraject door een gesprek onder begeleiding van een mediator te weigeren. De advocaat van de manager ontkent die notie. Hij zei dat zijn cliënt absoluut met Action in gesprek wil.

De Alkmaarse rechter doet binnen twee weken uitspraak over de loonstop. Het onderliggende arbeidsconflict zal daarmee waarschijnlijk nog niet meteen opgelost zijn, want dat is niet aan de rechter voorgelegd

Laat een reactie achter

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie