Micromobiliteitsleider BinBin in race om Nederlandse e-bike fabrikant VanMoof

Micromobiliteitsreus BinBin, actief in 6 landen wereldwijd, heeft een vrijblijvend bod ingediend om het failliete Nederlandse elektrische fietsenbedrijf VanMoof Amsterdam over te nemen voor een niet bekendgemaakt bedrag. De deal volgt op de aankoop van Go Sharing BV* en het succesvol voortzetten van de activiteiten in meer dan 10 steden in Nederland.

BinBin heeft een vrijblijvend bod gedaan en bereidt zich nu voor om zijn bindende aanbieding te presenteren. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt.

VanMoof werd op 18 juli 2023 failliet verklaard. VanMoof had voor het faillissement ongeveer 200.000 fietsen verkocht, elk voor meer dan € 2.000,-, mede als gevolg van hoge onderhoudskosten.

Met een strak, eenvoudig ontwerp en een in het frame ingebouwde batterij zijn de fietsen gemeengoed geworden op de straten van Amsterdam, waar het bedrijf in 2009 werd opgericht.

BinBin, een dochteronderneming van 1000 Yatirimlar Holding  A.S.**), streeft ernaar om de deal in de komende weken te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *