a woman helping a man in doing exercise
Photo by Kampus Production on Pexels.com

Lange termijn denken bij oplossen problemen in de zorg

Zorgmedewerkers willen dat het collegegeld voor zorgopleidingen wordt afgeschaft. Het is één van de speerpunten in het manifest van V&VN, de beroepsvereniging voor verpleegkundigen en verzorgenden, gericht aan een nieuw kabinet. Directeur Gerjoke Wilmink van Alzheimer Nederland zegt dat Azheimer Nederland dit ondersteunt, maar benadrukt dat er voor de toekomst nog andere aanvullende maatregelen nodig zijn.

Volgens Wilmink moet het kabinet de huidige uitstroom van zorgpersoneel tegengaan door het werken in de zorg leuker te maken en beter vol te houden. ,,Daarnaast roepen wij de politiek op zich voor te bereiden op een toekomst waarin we – ook met al deze maatregelen – straks onvoldoende zorgmedewerkers zullen hebben,” aldus Wilmink.

De vergrijzing gaat hard. Met alleen al meer dan een half miljoen mensen met dementie verwacht rond 2040 zou straks een op de drie werkenden in de zorg moeten werken. Daarom moet het kabinet nu investeren in zorgmedewerkers en tegelijkertijd inzetten op het vermeerderen van het aantal zorgarme jaren. “Alzheimer Nederland heeft alle politieke partijen van de nodige input voorzien om dit voor elkaar te krijgen,” besluit Wilmink.

Laat een reactie achter

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie