Napleiten podcast: ‘Superhacker met twee gezichten’

De 21-jarige Whizzkid Pepijn van der S. hackte bedrijven, stal data en zette de eigenaren onder druk grote geldbedragen naar hem over te maken. Als ze tegensputterden, dreigde hij gevoelige informatie de wijde wereld in te sturen. Van der S. zou hiermee zo’n 1,5 miljoen euro hebben verdiend.

Maar, hij zetten zijn hacktalent ook in voor een goed doel. Tot zijn arrestatie werkte hij bij een cybersecuritybedrijf en hij deed ook dingen voor een door de overheid gesubsidieerde stichting die onderzoek doet naar onveilige computersystemen. Hoe is dit met elkaar te verenigen? In deze aflevering van Napleiten hoor je de advocaat van Pepijn van der S., Tony Boersma.

De uitspraak lees je hier terug.

Misdaadjournalist Wouter Laumans en strafpleiter Christian Flokstra praten met advocaten en officieren van justitie over bijzondere zaken die hen altijd zullen bijblijven. In deze BNR- podcast geven advocaten en officieren van justitie voor het eerst een unieke inkijk in geruchtmakende strafprocessen.

De podcast bestaat sinds het najaar van 2021 en wist vorig jaar als winnaar uit de bus te komen bij de Dutch Podcast Awards in de categorie crime. In iedere aflevering staat één strafproces centraal waarbij Laumans en Flokstra hun gast kritisch ondervragen en op die manier de zaak tot op de bodem analyseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *