Oud-agent bestraft voor opruiing tegen Jesse Klaver; ,,Boontje komt om zijn loontje”

Oud-agent bestraft voor opruiing tegen Jesse Klaver; ,,Boontje komt om zijn loontje”

De politierechter in Haarlem heeft dinsdag een werkstraf opgelegd aan een voormalig agent uit Nieuwe Niedorp die in juni via het internet opriep om Jesse Klaver te liquideren.

De 70-jarige M. B. gaf bij de rechter aan dat het niet zijn intentie was om mensen aan te sporen om de voormalige Groenlinks leider ook echt iets aan te doen, en ook zei hij zich niet te kunnen voorstellen dat mensen het zo zouden interpreteren. Daarnaast denkt B. dat niet heel veel mensen zijn bericht daadwerkelijk hebben gelezen.

De officier van justitie wilde weten waarom B. dan toch het woord ‘liquideren‘ in zijn bericht gebruikte. B. antwoordde dat hij boos was, en daarom naar een krachtige bewoording zocht. Inmiddels zei hij dat hij anders naar de situatie kijkt; ,,Ik ben helemaal fout geweest, dat begrijp ik ook,” verklaarde hij.

Toch vond hij ook dat hooggeplaatste politici wel tegen een stootje zouden moeten kunnen. B. vertelde zelf ook wel eens bedreigd te zijn in zijn tijd bij de politie. ,,Dat moet je dan toch een beetje van je af laten glijden,” zo stelde hij.

De officier van justitie eiste uiteindelijk een werkstraf van 60 uur tegen B., waarvan 40 voorwaardelijk. De 70-jarige verdachte leek die eis wel te begrijpen; ,,Tja, boontje komt om zijn loontje,” reageerde hij.

De politierechter vond de eis ook meer dan redelijk, en vertelde de oud-agent dat voor soortgelijke feiten regelmatig langere werkstraffen worden opgelegd. B. denkt zelf dat hij niet snel opnieuw in de fout zal gaan.

Naar aanleiding van zijn bericht werd hij in september van X, voorheen Twitter, verwijderd.

Laat een reactie achter

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie