Politie pakt vermoedelijke opdrachtgever aanslagen Alkmaar op, is 19-jarige Amsterdammer

De politie heeft op woensdag 15 mei een 19-jarige man uit Amsterdam aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de gebruiker te zijn van het chat-account ‘Willem K.’ Vorige week dinsdag werd in Opsporing Verzocht en Bureau NH aandacht besteed aan het onderzoek naar een reeks explosies in Alkmaar. In dit omvangrijke onderzoek zijn al vijftien verdachten gearresteerd.

In Opsporing Verzocht en Bureau NH gaf de politie uitleg over de hiërarchie binnen dergelijke criminele netwerken. De opdrachtgevers, die aan de top staan, blijven vaak buiten schot. De uitvoerders zijn over het algemeen jongens tussen de 14 en 20 jaar oud. Zij zijn gelokt met beloofde beloningen, meestal variërend van 1.500 tot 2.000 euro, maar in de praktijk krijgen ze vaak niet of veel minder betaald.

‘Willem K’ en ‘Klaas Vaak.’ 
Uit app-contacten blijkt dat twee van zulke opdrachtgevers of tussenpersonen in dit onderzoek bekend staan als ‘Willem K’ en ‘Klaas Vaak.’ De 19-jarige Amsterdammer, die vermoedelijk achter het chat-account ‘Willem K.’ zit, is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit vast. Daarnaast is het onderzoeksteam ervan overtuigd dat de gebruiker van het account ‘Klaas Vaak’ op korte termijn geïdentificeerd zal worden.

Tips blijven welkom
Wij danken iedereen voor het meedenken. Informatie blijft welkom. Neem contact op met de politie via 0800-6070 of met Team Nationale Inlichtingen via 088-6617734. Liever anoniem informatie doorgeven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Vermeld hierbij: onderzoek Klaver. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *