unrecognizable girl walking on mud against poor houses
Photo by Ahmed akacha on Pexels.com

Sophie in ’t Veld: ‘Asiel was voor de VVD geen breekpunt, maar een breekijzer’

De Nederlandse politiek zit helemaal op slot, vanwege een probleem dat veel kleiner is dan het wordt voorgesteld. Het problematiseren van asiel en migratie is volledig doorgeschoten. In plaats van naar oplossingen, wordt er gezocht naar manieren om van asiel en migratie een probleem te maken.

Nu valt het aantal asielaanvragen mee, nadat onlangs al bleek dat de voorgestelde draconische maatregelen, het breekpunt van de VVD, slechts minimaal effect zouden hebben. Asiel was voor de VVD dan ook geen breekpunt, maar een breekijzer,‘ zegt Sophie in ’t Veld over de val van het kabinet.

De realiteit is: migratie is goed beheersbaar voor de EU, zeker als de lidstaten erin slagen om een gezamenlijk Europees asielbeleid op te tuigen. Nederland is in dit proces niet een van de constructieve landen. ‘Ook op Europees vlak is migratie een onderwerp om binnenlands politieke munt uit te slaan. Mede door deze houding blijft migratie een probleem dat een heel land politiek op slot kan gooien. Dat is nergens voor nodig,‘ besluit ‘T Veld.

Laat een reactie achter

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie