Syntrus Achmea neemt 201 woningen van Stadswaarde Zoetermeer over

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens het Achmea Dutch Residential Fund (ADRF) 201 duurzame huurwoningen gekocht in Zoetermeer. Verkoper is vastgoedontwikkelaar Stadswaarde. De acquisitie vloeit voort uit een tender van de gemeente, die door Stadswaarde en Syntrus Achmea is gewonnen.

Het nieuwe complex (‘SAM’) aan de oostrand van Stadshart Zoetermeer bestaat uit een onderbouw met 60 sociale huurwoningen voor jongeren tot 28 jaar, en een toren met 141 vrije sector woningen en 20 koopwoningen. Alle bewoners kunnen gebruikmaken van een gemeenschappelijke daktuin. In een ondergrondse parkeergarage zijn voor de huurders 72 plaatsen beschikbaar, waarvan zeven voor elektrische deelauto’s van We Drive Solar.

De gevel van het gebouw bestaat uit prefab hout skelet bouw elementen, die in combinatie met nieuwe isolatietechnieken zorgen voor minimaal warmteverlies. Daarnaast wordt de gevel van de laagbouw voorzien van herbruikbare steenstrips met een aanzienlijk lagere CO2 footprint dan baksteen.

Deze acquisitie past uitstekend in de strategie van het ADRF”, zegt fondsmanager Onno Hoff. “We voegen een flink aantal betaalbare, duurzame woningen toe waar grote vraag naar is. Daarbij helpen we ook jonge woningzoekenden, een groep die het extra moeilijk heeft op de woningmarkt. In combinatie met de uitstekende locatie in dit deel van de Randstad zijn deze woningen een prachtige versterking voor onze portefeuille.”

Thema’s

SAM is ontwikkeld op basis van de thema’s Gezond, Samen en Duurzame innovatie. ‘Gezond’ vanwege alle aandacht in het ontwerp voor bewegen en ontmoeten door de gebruikers. ‘Samen’ vanwege het samenbrengen en laten ontmoeten van de twee verschillende doelgroepen (jongeren en doorstromers). En ‘Duurzame innovatie’ vanwege het toepassen van innovatieve materialen.

Rogier Hendriks, partner bij Stadswaarde: “Met deze ontwikkeling voegen we een prachtige nieuwe toren toe aan Zoetermeer, waarmee er naast de jongerenwoningen gelegenheid komt voor eigenaren van woningen in omliggende wijken om door te stromen naar een mooi appartement in het centrum, waarmee ruimte ontstaat voor nieuwe jonge gezinnen. Daarnaast draagt SAM bij aan de vernieuwing van Zoetermeer, waarmee de positie als aantrekkelijke woonstad wordt versterkt.

De woningen worden gerealiseerd door Ter Steege Bouw Vastgoed Delft BV, naar een ontwerp van Moke Architecten. Start bouw is voorzien in de zomer van dit jaar. De oplevering vindt naar verwachting eind 2025 plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *