Team Jumbo-Visma verbindt zich aan Lease a Bike

Met ingang van 1 januari gaat Team Jumbo-Visma een samenwerking aan met Lease a Bike. Dit bedrijf werd opgericht door Pon, mobiliteitsaanbieder en de grootste fietsproducent van de wereld, met als doel om het leasen van fietsen voor werknemers en bedrijven in Europa zo toegankelijk mogelijk te maken.

Team Jumbo-Visma en Pon hebben besloten om Lease a Bike vanaf 1 januari 2023 toe te voegen aan de subsponsorlijst van Team Jumbo-Visma. Dit betekent onder andere dat het merk in 2023 zichtbaar zal zijn op het wielershirt van de renners.

Voor Richard Plugge, algemeen directeur van Team Jumbo-Visma, voelt de samenwerking met de nieuwe partner heel natuurlijk. “De missie van Lease a Bike is om heel werkend Europa te inspireren en activeren om op hun droomfiets te stappen. In Nederland en België is de fiets verweven in ons leven. Niet alleen voor sport, maar ook in ons dagelijks leven. We hopen samen met Lease a Bike deze fietscultuur te verspreiden over de rest van de wereld.”

Als het aan Lease a Bike ligt, wordt de leasefiets een vast onderdeel van ieder mobiliteitsplan. Marketingmanager Femke de Bruijn: “We zijn van mening dat fietsen niet alleen een manier is om je van A naar B te verplaatsen. Fietsen is echt een onderdeel van onze maatschappij en het is ook nog eens goed voor je. Goed voor je gezondheid, voor je portemonnee en voor de wereld. We willen mensen aanzetten tot gezonder en duurzaam leven en denken dat het partnerschap met Team Jumbo-Visma helpt om dat te stimuleren. De renners van Team Jumbo-Visma zijn immers een voorbeeld en bron van inspiratie voor jong en oud om ook de fiets te pakken.”

We hopen samen met Lease a Bike onze fietscultuur te verspreiden over de rest van de wereld Richard Plugge, directeur Team Jumbo-Visma

Vijfentwintig procent van de werknemers pakt op dit moment de fiets om naar het werk te gaan. Bezitters van een e-bike geven aan bereid te zijn om vijftien kilometer af te leggen voor een enkeltje naar hun werk. Met de leasefietsregeling van Lease a Bike worden racefietsen, bakfietsen en e-bikes een stuk betaalbaarder, door bruto-nettovoordeel, gespreid betalen en het feit dat service en verzekering inclusief zijn.

De praktijk wijst uit dat mensen die een fiets leasen via hun werkgever 73% meer fietsen dan voorheen. Inmiddels bieden daarom al meer dan twintigduizend bedrijven in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk een fiets van de zaak aan aan hun medewerkers via Lease a Bike. In 2023 willen Team Jumbo-Visma en Lease a Bike dit verder stimuleren.

Geef een reactie

Ontdek meer van NL Actueel 24

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder