Transavia heeft eindelijk haar A321 Neo, stiller en zuiniger

De Nederlandse budgetluchtvaartmaatschappij Transavia Airlines, onderdeel van de Air France-KLM Group, heeft haar eerste A321neo in lease genomen van Air Lease Corporation (NYSE: AL). Het toestel is afgeleverd vanuit de productiefaciliteiten van Airbus in Hamburg, daarbij gebruikmakend van de door Airbus geboden optie voor Sustainable Aviation Fuel (SAF) voor de vlucht naar Schiphol. Met dit kersverse toestel wordt Transavia een nieuwe Airbus-operator van dit type vliegtuig.

Deze eerste A321neo markeert het begin van de overgang van Transavia Airlines naar een vloot die volledig bestaat uit de nieuwste generatie Airbus vliegtuigen. Dankzij het lagere brandstofverbruik en de lagere uitstoot zal de A321neo een sleutelrol spelen in het realiseren van de duurzaamheidsdoelstellingen van de luchtvaartgroep.

Lees ook: KLM benoemt Zita Schellekens tot SVP Sustainability & Strategy

De A321neo voor Transavia Airlines biedt plaats aan 232 passagiers in een uniforme klasse. De cabine is uitgerust met Airbus Airspace XL-bagagebakken. Deze bieden 40 procent meer opbergruimte dan de vorige en zorgen voor een meer ontspannen instapervaring voor passagiers en cabinepersoneel. Daarnaast zijn er USB-C-poorten beschikbaar voor passagiers en verbetert het nieuwe verlichtingssysteem de algehele ervaring van de passagiers tijdens de vlucht.

De A321neo is het grootste lid van de Airbus A320neo-familie en biedt een ongeëvenaard bereik en onovertroffen prestaties. De A321neo is uitgerust met ‘sharklets’, gebogen verlengingen aan het einde van de vleugel die onder andere het brandstofverbruik verminderen, en wordt aangedreven door de nieuwe generatie CFM International LEAP-1A-motoren. Daardoor heeft het vliegtuig een 50 procent lagere ‘noise footprint’, verbruikt het ruim 20 procent minder brandstof en stoot het 20 procent minder CO₂ uit dan de vorige generatie vliegtuigen met één gangpad.

Tot op heden heeft Airbus meer dan 5.600 orders voor de A321neo van meer dan 100 klanten over de hele wereld ontvangen.

Foto: Airbus S.A.S. 2023 – Transavia Airlines first A321neo delivery​​​​​​​

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *