Vomar is weer de snelst groeiende supermarkt, voor de zesde jaar op rij.

Vomar Voordeelmarkt heeft 2022 wederom afgesloten als snelst groeiende supermarkt van Nederland, alweer voor het 6e jaar op rij. Met een omzetstijging van 30 procent ten opzichte van 2021 laten de cijfers zien dat de consument in het afgelopen jaar voor besparen op boodschappen heeft gekozen. Volgens het onafhankelijk onderzoeksbureau Nielsen, is de totale markt in 2022 met 3 procent gegroeid ten opzichte van 2021.

Algemeen directeur van Vomar, Aart van Haren: “We hebben het afgelopen jaar aan de consument bewezen dat zij bij Vomar aanzienlijk kunnen besparen op hun dagelijkse boodschappen zonder op de kwaliteit in te leveren. Iets wat in een jaar met veelal stijgende prijzen het verschil heeft gemaakt en veel nieuwe klanten naar onze winkels heeft gebracht”.

Prijzen laag gehouden

Door de oorlog in Oekraïne en de nawerking van de corona-pandemie stond 2022 in het teken van alsmaar stijgende grondstofprijzen. “Wij zijn de uitdaging aangegaan om de doorberekening van deze prijsstijgingen aan onze klanten tot een minimum te beperken. Zo hebben we naast onze altijd geldende laagste prijs garantie onze klanten beloofd de prijzen van al het brood uit onze eigen warme bakkerij het hele jaar niet te verhogen. Dat we onze klanten daarmee geholpen hebben werd duidelijk zichtbaar in de fors toegenomen verkopen”, aldus Van Haren.

Vomar verlaagde eind augustus daarnaast zelfs de prijzen van 300 basisboodschappen zoals bananen, koffie, melk en vlees. Van Haren: “Hiermee hebben we echt een extra stap voor onze klanten gezet, en met effect zo bewijzen de cijfers dus”.

Groei

Vomar opende in 2022 één nieuwe winkel in nieuwbouwwijk De Draai in Heerhugowaard. Naast het aandeel in de omzetgroei van de in 2021 toegevoegde DEEN winkels was ook de autonome omzetgroei beduidend hoger dan de marktgroei. Van Haren: “Onze omzetgroei is voor een aanzienlijk deel door afzettoename gerealiseerd, terwijl de totale marktgroei vooral uit prijsstijgingen bestaat. Een mooie prestatie, waar inmiddels meer dan 10 duizend collega’s keihard voor hebben gewerkt”.

Komende tijd

Ook voor 2023 zet Vomar de strategie om haar klanten boodschappen voor de laagste prijs aan te bieden onverminderd door. In 2023 opent Vomar in ieder geval nog voor de zomer twee nieuwe winkels in Nieuwe Niedorp en in Bunschoten-Spakenburg. Daarnaast investeert het bedrijf volop in het, in 2022 geopende, Distributiecentrum in Alkmaar en in de opleidings- en doorgroeimogelijkheden van alle medewerkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *