6 jaar cel voor 21-jarige Amsterdammer, probeerde inzittenden auto dood te schieten

De 21-jarige O. K. is veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf omdat hij op 8 juli 2022 in Amsterdam een automobilist en zijn bijrijder probeerde dood te schieten. Dit geldt ook als bedreiging met een misdrijf tegen het leven. Bovendien bezat hij een geladen revolver.

Daarnaast was hij medeplichtig aan een diefstal in een woning in september 2020 in Wijhe. Dat er bij het schieten geen slachtoffers vielen, is een wonder. Hij was bereid zijn geladen wapen te gebruiken. Daarnaast droeg hij bij zijn aanhouding enkele dagen later een geladen vuurwapen. Dit weegt mee bij de strafoplegging. Ook liep hij tijdens het schieten in een proeftijd van een eerdere veroordeling.

Eerder zijn bijzondere voorwaarden opgelegd maar daaraan hield hij zich niet. Evenmin stond hij open voor hulpverlening. Naast de gevangenisstraf moet hij ruim 5400 euro schadevergoeding betalen.

Meerdere veroordelingen 

Tijdens de inhoudelijke zitting van 21 november in de rechtbank van Amsterdam bleek dat K. al verschillende keren is veroordeeld voor strafbare feiten waaronder diefstallen, twee keer voor een overval op een winkel en twee keer voor een straatroof. Daarnaast liep K. op het moment van de schietpartij nog in een proeftijd van een veroordeling tot vernieling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *