65-jarige man stuurt dickpics en krijgt maand celstraf en contactverbod

De 65-jarige J. L. uit Amsterdam is veroordeeld tot 1 maand gevangenisstraf en een 2-jarige contactverbod, gelijk aan de eis van het openbaar ministerie. Hij stuurde namelijk op 16 oktober 2023 in Amsterdam foto’s van zijn geslachtsdeel en video’s waarop onder meer zijn geslachtsdeel en een dildo te zien waren naar zijn toenmalige mentor bewindvoering.

Uit het reclasseringsrapport blijkt dat het risico dat hij opnieuw in de fout gaat, hoog wordt ingeschat. Daarom adviseerde de reclassering een (deels) voorwaardelijke straf met bijzondere voorwaarden op te leggen. In de straf weegt ook mee dat hij vanwege zijn ziekte nog maar een korte levensverwachting zou hebben.

De rechtbank oordeelt dat een gevangenisstraf recht doet aan het ernst van zijn daad en legt de geadviseerde bijzondere voorwaarden op om hem te helpen zijn delictgedrag te doorbreken. Hij moet zich onder meer laten behandelen en meewerken aan middelencontrole. 

mr. Nijhof, de raadsman van L. vroeg in zijn pleidooi om vrijspraak of een celstraf voor de duur van het voorarrest, ook vroeg de raadsman zijn cliënt de door de reclassering aangegeven bijzondere voorwaarden niet over te nemen omdat zijn cliënt somatische klachten heeft en er geen diagnostiek is waaruit zou blijken dat opname noodzakelijk is

L. kan nog in hoger beroep

Geef een reactie

Ontdek meer van NL Actueel 24

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder