De politie heeft de onderzoeken naar twee coldcase-zaken uit 2014 heropend.

Het gaat om de moord op de 22-jarige Mohammed Alarasi en de moord op de 38-jarige Samir Jabli in Amersfoort. Aanleiding is nieuwe informatie die bij de recherche is binnengekomen door onder andere cryptocommunicatie-data.

Maandagavond 20 januari 2014 werd Mohammed Alarasi doodgeschoten op de parkeerplaats voor sportschool de Pellikaan in Amersfoort. Twee mannen openden het vuur en hij overleed ter plekke. Later dat jaar, in december, werd Samir Jabli onder vuur genomen op de Hendrick de Keyserlaan in Amersfoort.

Tekst gaat verder onder de foto

Dezelfde dadergroep

Uit onderzoek blijkt dat beide moorden mogelijk door dezelfde dadergroep zijn gepleegd. De politie heeft aanwijzingen dat zowel Jabli als Alarasi voor hun dood zijn gevolgd, vermoedelijk door een groep die speciaal wordt ingezet om liquidaties voor te bereiden en uit te voeren. Verbanden met andere zaken worden niet uitgesloten. Het onderzoek richt zich niet alleen op de twee Amersfoortse zaken, maar op meerdere liquidaties uit de periode 2011-2014.

Tekst gaat door onder de foto

Opsporing Verzocht

Het onderzoeksteam komt graag in contact met mensen die meer weten over de moorden op Alarasi en Jabli. Ook zijn ze op zoek naar informatie over de mogelijke dadergroep. Het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht bestede daarom dinsdagavond 20.30 uur aandacht aan de heropening van de onderzoeken. Bureau Hengeveld van RTV Utrecht doet dat woensdag om 13:30 uur.

Tipgeld verhoogd
Het Openbaar Ministerie heeft het tipgeld verhoogd naar €60.000. Voor elke zaak staat er €30.000 klaar voor de gouden tip; de informatie die leidt tot de oplossing van de zaak. Meer informatie over de zaak vindt u hier>>. Tippen kan via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Informatie doorgeven kan 24/7 via het online formulier. Wilt u volledig anoniem blijven?  Neem dan contact op met het Team Bijzondere Getuigen (TBG) via 088- 661 77 34.

Eén gedachte over “De politie heeft de onderzoeken naar twee coldcase-zaken uit 2014 heropend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *