Rechter verbiedt veiling Rotterdams appartement, woning te belangrijk voor bewoner

Rechter verbiedt veiling Rotterdams appartement, woning te belangrijk voor bewoner

De voorzieningenrechter steekt een stokje voor de executieverkoop van een Rotterdams appartement. De Vereniging van Eigenaren (VvE) startte die verkoop maar de hypotheekbank nam die over. De appartementseigenaar blijkt cognitief beperkt, staat inmiddels onder beschermingsbewind en krijgt begeleiding vanuit de gemeente.

Volgens zijn hulpverleners zal zijn financiële situatie in mei zijn gestabiliseerd middels woonkostentoeslag en bijzondere bijstand voor de achterstand aan de bank (een kleine 2.000 euro), waarna betalingsregelingen kunnen worden getroffen.

De financiële problemen lijken daarmee oplosbaar. Gelet op het grote belang van de man om zijn woning te houden, gezien de heersende woningnood, had de bank niet zonder meer de executie mogen overnemen. Zij had, als deskundige partij, kritischer moeten zijn op de reden die de VvE gaf: dreigend verlies van preferentie – een voorrangspositie bij schulden -, voor beginnen van de openbare verkoop. Die reden overtuigt op het eerste gezicht namelijk niet. 

Lees hier de volledige uitspraak

Laat een reactie achter

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *